top of page

PARTIDES

Com un municipi no és només el seu nucli urbà, també hem volgut donar a conèixer les zones exteriors a aquest. Així, no només es descobreix l'àrea urbanitzada sinó que també es descobreix el seu entorn natural, patrimoni del territori. Així és el principi del mateix himne d'Alcanar: "De la Martinenca, a les Mallades, de Sòl-de-Riu al Puig Gros, la gent treballa, plora, riu i canta omplint-se de vida, sense repòs".

ERMITA

Ens hem decantat per una localització ca- racterística no tan coneguda pels forasters: l’exterior del restaurant. Hem destinat el vocabulari de plantes autòctones que reben una designació especial en el lèxic del Montsià en honor a l’entorn. La tipografia és Tahoma en minúscules d’impremta i pal sec. En un primer moment ens havíem plantejat fer servir un color diferent per a cada paraula segons la pigmentació de la planta designada. Amb tot, el resultat no acabava de ser convincent. Així hem decidit fer servir la mateixa policromia característica de l’indret, els tons roig, blau, verd i taronja de la cúpula de l’ermita. D’aquesta manera garantim la concordança entre tots els elements que conformen l’espai i procurem la seua unitat.

LA MOLETA

Hem disposat els fragments de l’obra mestra del canareu Trinitari que ens recorden a les característiques pròpies de l’espai a la paret annexa a l’oficina turística de la Moleta. En aquest cas hem fet servir una tipografia gruixuda tipus serif de diferents colors (verd, fent referència a la vegetació; blau, al cel i a l’aigua i marró, per a la terra) segons el paisatge procurant fer servir la mateixa policromia present a l’entorn. Al mateix punt hem afegit el títol del llibre i a l’escaló el nom de l’autor. Així, el text en combinació amb els colors vol contrastar la història d’aquestes contrades des del món iber fins a l’època moderna esdevenint un espill de la visió de l’entorn per la societat autòctona.

MIRADOR DE BORRETES

Aprofitant el formigó enmig d’un tradicional marge de pedra en sec en la revolta de Borretes hem disposat el nom dels punts que es divisen des d’aquest punt que proporcionar la panoràmica més gran de la zona; es veu des del Montsià i la Punta de la Banya fins a Peníscola, tot en un mateix marc. Hem fet servir la mateixa font i el mateix color blau. Sempre en minúscules a excepció del nom de la comarca que l’hem escrit en majúscules. Com a imatge hem escollit una fotografia de la Foradada des de la qual s’obté la mateixa perspectiva de la Punta de la Banya, però més propera, així, es crea un espill o miratge d’aquest indret tan especial i símbol d’identitat del terreny.

RIU SÉNIA

En aquest punt de pas hem disposat les lletres que formen el nom del riu en majúscules i de pal sec a l’estil de Hollywood; per a fer-ho més trencador, la lletra a l’hem disposat de gairó fent equilibris. El color escollit és blanc trencat.

Per a l’apartat de fauna terrestre autòctona hem fet servir una tipografia gruixuda tipus Cooper black, de color blanc i en minúscules; per al nom científic adjacent hem optat per una font més fina i discreta.

Totes dos fonts són d’acabat Serif.

bottom of page